Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kakao prosijte u veću posudu i prelijte kipućom vodom. Dobro promiješajte. Na to stavite jaja, mlijeko i šećer te dobro smiksajte.
  2. Zatim dodajte maslac sobne temperature (ili ulje). Na to prosijte brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Sve dobro umiješajte, ali nemojte previše miksati.
  3. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za tortu (ø 26 cm) kojem ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici oko 35 min.
  4. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Mahunu vanilije uzdužno prorežite pa nožem ostružite sjemenke iz sredine.
  5. U lonac stavite vrhnje, razrezanu mahunu vanilije, ostrugane sjemenke i šećer te ga ostavite da zavrije.
  6. Tada ga uz miješanje prelijte u zdjelu u koju ste stavili žumanca, vratite smjesu u lonac te je miješajući prokuhajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
  7. Kuhanu kremu vratite u zdjelu i ostavite je da se ohladi uz povremeno miješanje. Uklonite mahunu vanilije. Ostatak slatkog vrhnja stucite u šlag.
  8. U ohlađenu kremu od vanilije umiješajte sir pa pažljivo primiješajte šlag i naribanu čokoladu za kuhanje. Stavite kremu na jedan sat u hladnjak.
  9. Ohlađenu kremu premažite po biskvitu i ukrasite ribanom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte