PRIPREMA

  1. Šećer, vanilin šećer i mlijeko prokuhajte pa prelijte preko mljevenog maka. Ostavite da se ohladi i da mak upije tekućinu.
  2. Višnje dobro ocijedite pa ih po potrebi narežite na manje komadiće. Stavite ih u zdjelu, pokapajte limunovim sokom, dodajte polovicu šećera i promiješajte.
  3. Razvaljajte oba komada lisnatog tijesta na debljinu 2 mm. Smjesu od maka razmažite po sredini oba tijesta i dodajte višnje.
  4. Rubove tijesta premažite jajem, preklopite, lagano stisnite i zatvorite sve krajeve. Pažljivo premjestite štrudle na lim obložen papirom za pečenje, premažite jajem sa vrhnjem i pecite na 200 stupnjeva.
  5. Kad se tijesto zazlati, smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite 20 minuta. Kad štrudla počne smeđiti pokrijte je aluminijskom folijom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte