priprema

  1. Pomiješajte 1 žlicu šećera i smrvljeni kvasac u mlakom mlijeku i pustite da kvasac raste.
  2. Zatim ga pomiješajte s ostatkom šećera, brašna, rastopljenim maslacem i 1 jajem. Umijesite glatko tijesto, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže 20 minuta.
  3. Ogulite jabuke i izrežite ih na tanke ploške. Poprskajte ih limunovim sokom i pomiješajte s pekmezom od jabuka i naribanim medenjacima.
  4. Podijelite tijesto na dva dijela. Razvaljajte svaki dio tijesta na tanak pravokutni oblik pa svaki dio ispunite jabučnim punjenjem.
  5. Zarolajte rubove tijesta prema sredini, no ostavite otvor od otprilike 3 cm u sredini kako bi pare mogle ispariti. Spojite i učvrstite krajeve.
  6. Pripremite mrvice od šećera, medenjaka i maslaca. Premažite štrudle istučenim jajem i pospite mrvicama.
  7. Stavite sve na lim obložen papirom za pečenje, ostavite da se diže kratko i pecite na 170° C 50 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte