priprema

  1. Ogulite jabuke, narežite ih na četvrtine, odstranite koštice pa ih zatim narežite na ploške. Stavite ih u zdjelu, pokapajte limunovim sokom, dodajte polovicu šećera i promiješajte.
  2. Grožđice stavite u staklenu čašu, dodajte vino, pokrijte plastičnom folijom i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici oko jedne minute.
  3. Lagano popržite krušne mrvice na maslacu pa kad se zazlate, dodajte šećer i kratko karamelizirajte uz konstantno miješanje.
  4. Razvaljajte oba komada lisnatog tijesta na debljinu 2 mm. Pospite krušne mrvice po sredini oba tijesta, dodajte jabuke i pospite grožđicama.
  5. Rubove tijesta premažite jajem, preklopite, lagano stisnite i zatvorite sve krajeve.
  6. Pažljivo premjestite štrudle na lim obložen papirom za pečenje, premažite jajem sa vrhnjem i pecite na 200 stupnjeva.
  7. Kad se tijesto zazlati, smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite 20 minuta. Kad štrudla počne smeđiti pokrijte je aluminijskom folijom.

Savjet

Možete u štrudlu s jabukama dodati cimet, orahe, suho voće, komadiće čokolade ili nekoliko žličica likera umiješati u nadjev. Štrudle također možete posuti mljevenim bademima i orasima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte