priprema

  1. Od omekšalog maslaca, šećera, soli i brašna rukama izradite grudičasto tijesto. Dodajte žumance i slatko vrhnje i ponovno umiješajte.
  2. Dobiveno tijesto razvaljajte pa stavite u lim za tart. Prekrijte ga prozirnom folijom i stavite na sat vremena u hladnjak.
  3. Potom tijesto izvadite iz hladnjaka, prekrijte ga papirom za pečenje i na površinu papira stavite nekoliko zrna suhoga graha ili riže (kako se papir prilikom pečenja ne bi podizao), a biskvit napuhao.
  4. Biskvit pecite 15 minuta na 180 stupnjeva, a kada je gotov, ostavite ga da se hladi.
  5. U međuvremenu na pari rastopite bijelu čokoladu i umiješajte mascarpone.
  6. Kada smjesa postane kompaktna, maknite je s vatre pa pjenjačom razmutite rastopljeni maslac i slatko vrhnje.
  7. Na tijesto rasporedite odmrznuto bobičasto voće i prelijte smjesom od bijele čokolade. Poslužite ohlađeno.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte