priprema

  1. Bobice stavite u zdjelu koja se može upotrebljavati u mikrovalnoj pećnici. Pospite ih šećerom i nakapajte limunovim sokom te dobro promiješajte.
  2. Stavite u mikrovalnu pećnicu pa otklopljeno kuhajte 5 minuta na 50 posto snage (srednjoj jačini svoje mikrovalne pećnice, najčešće je to 350 do 400 W); poslije 2 minute promiješajte da se šećer brže rastopi.
  3. Pojačajte snagu na 100% (maksimalnu snagu svoje mikrovalne pećnice) i kuhajte još 16 minuta u intervalima od 3 minute – svaki put promiješajte.
  4. Na hladnom tanjuriću provjerite je li džem gotov; ako je i dalje prerijedak te se ne želira na hladnom tanjuriću, kuhajte ga još 3 minute.
  5. Vrući džem ulijte u zagrijane sterilizirane staklenke, dobro zatvorite i ostavite da se ohladi).

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte