priprema

  1. Stavite lisnato tijesto jedno pokraj drugoga da se odmrzne. Potom stavite jedno na drugo te izvaljajte tanko na malo pobrašnjenoj površini.
  2. Time obložite okrugli kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje. Više puta probodite vilicom te pospite lješnjacima.
  3. Ogulite jabuke, uklonite im koštice te ih narežite na tanke ploške.
  4. Ugrijte maslac, propirjajte ploške jabuka, pospite s 30 g šećera, pirjajte još 5 minuta pa ostavite da se ohladi. Nakapajte grožđice (po želji) višnjevačom.
  5. Pjenasto stucite jaja, vanilin šećer i 20 g šećera, a zatim umiješajte vrhnje. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  6. Stavite ploške jabuka na tijesto, raspodijelite po tome grožđice i kremu od jaja pa pecite oko 40 minuta.
  7. Pomiješajte preostali šećer i cimet te pospite po još toplom kolaču.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte