priprema
- Žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom. Dodajte kakao koji ćete polako prosijati kroz sito pa sve zajedno dobro promiješajte.
- Od bjelanaca u koja ste dodali prstohvat soli stucite čvrsti snijeg, koji zatim lagano umiješajte u smjesu s kakaom.
- Tijesto ulijte u lim obložen papirom za pečenje pa ga pecite 7-8 minuta na 190 °C. Od vruće ploče tijesta pažljivo odvojite papir za pečenje.
- Kuhinjsku krpu pospite šećerom u prahu pa u nju umotajte tijesto, oblikujte roladu i ostavite je da se ohladi.
- Nakon toga razmotajte roladu, pokapajte je likerom, premažite šlagom u koji ste dodali učvršćivač, ravnomjerno je prekrijte očišćenim mandarinama i ponovno smotajte.
- Desert pospite kakaom ili naribanom čokoladom, a možete ga i ukrasiti voćem.
Ako roladu želite čuvati 2-3 dana, držite je u hladnjaku, a šlag bi trebalo zamijeniti biljnim tučenim vrhnjem.