priprema

  1. Prosijte brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo u zdjelu. Dodajte vanilin šećer, sol, vodu i maslac. Dobro izmiješajte i izradite glatko tijesto.
  2. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Kalup za pečenje (promjera 24 cm) premažite maslacem i pobrašnite.
  3. Ogulite i očistite jabuke pa ih izrežite na tanke ploške. Poprskajte ih limunovim sokom kako ne bi požutile. Istucite jaja s vrhnjem, šećerom i sitno sjeckanim marcipanom.
  4. Razvaljajte tijesto u koru, koju stavite u pripremljeni kalup. Lagano pritisnite tijesto stvarajući obruč. Napunite kalup ploškama jabuka pa sve prelijte kremom od vrhnja.
  5. Pospite cimetom u prahu i bademima. U pećnici zagrijanoj na 170 °C pecite oko 45 minuta. Na kraju pustite da se sve ohladi u kalupu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte