priprema

  1. 1Umijesite tijesto od brašna, šećera u prahu, maslaca i malo soli. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u foliju i hladite oko 1 sat u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite lim za pečenje. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na 3 mm debljine pa ga prebacite u lim.
  3. Višak tijesta uz rub odrežite. Dno tijesta više puta probodite vilicom, zatim ga prekrijte papirom za pečenje te na njega raspodijelite suhi grah.
  4. Pecite tijesto 12 do 14 minuta, maknite papir s grahom i pecite sljedećih 8 do 10 minuta. Ohladite. Jagode operite i očistite. Želatinu namočite.
  5. Pomiješajte sok i koricu limuna, jaja, žumance, šećer i preostali maslac. Zagrijavajte (ne smije kipjeti) u posudi oko 8 minuta uz miješanje.
  6. Po potrebi procijedite kroz cjedilo. Istisnite želatinu te je otopite uz miješanje u zagrijanoj kremi.
  7. Kremu stavite na tijesto. Na vrh rasporedite i jagode. Hladite kolač 3 sata.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte