priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rastopite 2 žlice praška za espresso u 1 žlici vruće vode. Pjenasto stucite maslac i 100 g šećera. Umiješajte jedno po jedno jaje.
  2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te pomiješajte s rastopljenom instant-kavom. Premažite po limu (oko 30 x 20 cm) obloženom papirom za pečenje te pecite oko 10 minuta.
  3. Zakuhajte preostali prašak za instant-kavu, 20 g šećera i 75 ml vode te kuhajte da nastane sirup.
  4. Raširite vlažnu kuhinjsku krpu te na njoj papir za pečenje. Pospite papir s 40 g kakaa. Prebacite na to biskvit te uklonite gornji papir.
  5. Premažite biskvit sirupom te s pomoću donjeg papira smotajte s uže strane. Ostavite da se ohladi.
  6. Pomiješajte mascarpone i liker. Stucite vrhnje za šlag te umiješajte. Premažite po odmotanom biskvitu tako da ostavite nepremazan rub od 1 cm, a potom smotajte.
  7. Ukrasite kakaom i naribanom čokoladom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte