priprema

  1. Gusto poredajte piškote u četvrtastu vatrostalnu zdjelu, poškropite ih sa 3 žlice amaretta, pokrijte krpom ili folijom, te ostavite da odstoje 15 min.
  2. U međuvremenu operite i očistite jagode, izrežite ih na polovice ili četvrtine. Pospite ih sa 50 g šećera. Stucite slatko vrhnje u šlag uz dodatak vanilin šećera.
  3. Izmiksajte svježi sir u glatku kremu s mascarponeom i 50 g šećera pa je aromatizirajte ostatkom amaretta. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  4. Stavite 4-5 jagoda na stranu, a ostatak posložite po piškotama, premažite kremom od mascarponea i pospite kakaom. Tiramisu ukrasite sačuvanim jagodama.
  5. Ova slastica mora prije posluživanja odstajati minimalno 2 sata u hladnjaku, da se dobro prožmu svi okusi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte