priprema

  1. Prerežite 14 piškota, šest narežite na komadiće, a ostale stavite u vrećicu za
    zamrzavanje i razmrvite. Maslac rastopite pa pomiješajte s razmrvljenim piškotama.
  2. Pritisnite na dno nauljenog okruglog kalupa (promjera 26 cm) kao biskvit te stavite u hladnjak.
  3. Jagode očistite, operite i (ostavite nekoliko za ukrašavanje) raspodijelite
    po biskvitu. Želatinu omekšajte u hladnoj vodi.
  4. Mascarpone pomiješajte sa svježim sirom, šećerom i vanilin šećerom.
  5. Amaretto ugrijte, želatinu zgnječite, rastopite u likeru pa pomiješajte s kremom od sira. Stucite šlag od vrhnja pa umiješajte u kremu.
  6. Umiješajte usitnjene piškote pa smjesom premažite jagode. Stavite na 2-3 sata u hladnjak.
  7. Rub torte odvojite od kalupa s pomoću noža pa tortu izvadite iz kalupa. Polovice piškota poslažite uz rub torte.
  8. Prije posluživanja kolač pospite kakaom te ukrasite preostalim jagodama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte