priprema

  1. Kekse razmrvite u plastičnoj vrećici valjkom za tijesto ili ih izmiksajte. Jogurt, borovnice i mlijeko izvadite ranije iz hladnjaka i ostavite da se zagriju do sobne temperature.
  2. U zdjeli izmiješajte smrvljene kekse, cimet, ploške omekšalog maslaca, mljevene orahe i bjelance.
  3. Smjesu prebacite u kalup za tortu i na dno prethodno stavite papir za pečenje. Poravnajte i malo pritisnite žlicom.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 10–15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. U mlijeko stavite želatinu i pričekajte oko 10 minuta da nabubri.
  5. Stucite slatko vrhnje. Borovnice izmiksajte sa žlicom soka od limuna, polovicom količine šećera i 100 ml jogurta. Preostali jogurt stucite s preostalim šećerom.
  6. U borovnice polako umiješajte pola količine stučenog slatkog vrhnja, a drugu polovicu izmiješajte s jogurtom.
  7. U vodenoj kupelji uz neprestano miješanje rastopite želatinu (maksimalno na 70 °C). Podijelite je na dva dijela.
  8. U jedan dodajte 2 žlice smjese od borovnica, promiješajte i odmah vratite u smjesu s borovnicama te izmiješajte.
  9. Smjesu odmah izlijte na biskvit od keksa (dio ostavite sa strane). Isto učinite i sa smjesom od jogurta i ravnomjerno je izlijte na kremu od borovnica.
  10. Na bijelu smjesu od jogurta spiralno izlijte preostalu smjesu od borovnica. Štapićem ili drškom žlice lagano razvucite.
  11. Tortu ostavite da se ohladi. Na kraju je pospite borovnicama, ukrasite listićima metvice i pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte