priprema

  1. Za tijesto izmiješajte cijela jaja sa šećerom i vodom u gustu pjenu.
  2. Potom umiješajte omekšali maslac, orahe i naribanu koricu limuna te brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  3. Kalup za torte premažite maslacem i pospite brašnom pa u nj premjestite tijesto. Pecite na 170–180 °C 20–30 minuta.
  4. Svježi sir izradite sa šećerom, vanilijom i cimetom te dodajte naribanu koricu limuna. U mlijeku izmiješajte prašak za puding, šećer i žele te zavrijte uz stalno miješanje.
  5. Kuhajte 1 minutu pa polako umiješajte u svježi sir. Vruću kremu ulijte u kalup za torte iznad tijesta, poravnajte i ostavite da se ohladi u zamrzivaču.
  6. Jabuke ogulite, prerežite na četvrtine i uklonite koštice te ih narežite na kockice. Odmah ih prelijte sokom od limuna.
  7. Premjestite ih u lonac i prelijte s 250 ml vode. Dodajte šećer, cimet i prokuhajte (ne smiju se raskuhati).
  8. U lončiću izmiješajte želatinu sa 150 ml hladne vode i ostavite da nabubri.
  9. Zatim je otopite u vodenoj kupelji, umiješajte u jabuke i ostavite da se ohladi gotovo do sobne temperature.
  10. Smjesu od jabuka premjestite na sloj od pudinga te ostavite na hladnom da se stisne. Malo želea stavite sa strane.
  11. Kad se torta ohladi, zagrijte taj preostali žele pa u njega umočite korice cimeta i orahe te ukrasite gotovu tortu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte