priprema

  1. Umijesite prhko tijesto od 125 g brašna, šećera u prahu, 80 g maslaca, žumanca, prstohvata soli i po potrebi 1-2 žlice vode.
  2. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite 30 min u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 175˚C. U međuvremenu otopite 20 g maslaca.
  3. Miksajte jaja sa šećerom oko 5 min, dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu pa umiješajte malo ohlađeni maslac.
  4. Posebno izmiješajte preostalih 50 g brašna sa 1/4 žličice praška za pecivo, prosijte ga preko jaja pa sve promiješajte kuhačom.
  5. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za tortu (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite je oko 15 min. Kad biskvit bude gotov, izvadite ga i zagrijte pećnicu na 200˚C.
  6. Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte i njime obložite dno jednakog kalupa za tortu obloženog papirom za pečenje.
  7. Preko tijesta stavite drugi komad papira za pečenje i suhi grah te ga za početak pecite 10 min. Potom uklonite papir i grah te tijesto pecite još 5-8 min.
  8. Jagode operite, nekoliko plodova stavite na stranu, a ostatak prerežite popola.
  9. Miksajte svježi sir s jogurtom, pjenušcem i želatinom 1 min i potom primiješajte šećer. Dodajte tučeno slatko vrhnje i na kraju prepolovljene jagode.
  10. Na pladanj za tortu stavite biskvit, oko njega zatvorite okvir kalupa za tortu pa ga premažite polovicom kreme.
  11. Gore stavite prhku koru i ostatak kreme pa tortu ostavite 2 sata u hladnjaku. Prepolovite i sačuvane jagode.
  12. Skinite okvir oko torte i ukrasite je polovicama jagoda, listićima metvice i rolicama nastrugane bijele čokolade.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte