priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca istucite u čvrsti snijeg s malo soli i 60 g šećera.
  2. Umiješajte umućena žumanca pa zatim i brašno. Smjesu ulijte u okrugli kalup (promjera 18 cm), obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 18 do 20 minuta.
  3. Izvadite biskvit iz kalupa. Jagode operite i očistite pa 400 g izmiksajte u kašicu i procijedite kroz sito. Izmiksajte sir sa 60 g šećera.
  4. Istucite vrhnje u šlag. Namočenu želatinu ocijedite i otopite u zagrijanom limunovom soku. Pomiješajte 1/3 želatine i 1/3 sira.
  5. Umiješajte 75 g šlaga pa kremu premažite na biskvit. Preostalu želatinu umiješajte u preostali sir pa dodajte i kašicu od jagoda te polovicu preostalog šlaga.
  6. Dobivenu kremu premažite na tortu. Cijelu tortu premažite preostalim šlagom i ukrasite po želji čokoladnim mrvicama i jagodama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte