priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Okrugli kalup za torte premažite maslacem. Prosijte brašno u zdjelu pa dobro promiješajte s praškom za pecivo.
  2. Zavrijte mlijeko s prstohvatom soli i narezanim maslacem. Uspite brašno i nastavite miješati dok se ne oblikuje čvrsta gruda koja se odvaja od dna posude.
  3. Prebacite tijesto u zdjelu i ostavite da se malo ohladi, a zatim pjenjačom energično umiješajte jedno po jedno jaje tako da nastane sjajno, kompaktno tijesto.
  4. Stavite tijesto u slastičarsku špricu pa ga kružno naštrcajte na dno kalupa za torte. Pecite oko 35 minuta pa ga izvadite i ostavite da se ohladi.
  5. Jogurt i kiselo mlijeko izmiksajte zajedno s praškom za šlag.
  6. U drugoj zdjeli istucite slatko vrhnje s učvršćivačem za šlag, a zatim ga pažljivo umiješajte u kremu s jogurtom.
  7. Kremom premažite biskvit, zagladite površinu pa dodajte razno bobičasto voće, po potrebi narezano.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte