priprema

  1. Kalup za torte promjera 22 cm premažite maslacem i pospite oštrim brašnom. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom.
  2. Prosijte brašno s kakaom i praškom za pecivo. Zagrijte maslac. U pjenu od jaja umiješajte brašno s kakaom pa dodajte otopljeni maslac.
  3. Ulijte masu u kalup, poravnajte i pecite oko 30 minuta na 180 °C. U zdjelu izlomite čokoladu i stavite je na posudu s vodom. Miješajte dok se čokolada ne otopi.
  4. Uklonite s vatre, promiješajte pa ostavite na sobnoj temperaturi. Izmiješajte vrhnje, dodajte čokoladu i šećer pa ostavite na hladnom da se zgusne.
  5. Biskvit pritisnite u kalup pa na njega nanesite čokoladnu kremu. Pazite da ostane 1-2 cm do vrha kalupa. Stavite u zamrzivač da se ohladi.
  6. Izmiješajte vrhnje za drugu kremu. U kesten-pire umiješajte konjak, šećer, vaniliju i šlag. Ugrijte mlijeko i, dok je toplo, stavite u njega želatinu te miješajte da se otopi.
  7. Dodajte 2-3 žlice kreme, umiješajte preostali dio mase od kestena i promiješajte.
  8. Ovu kremu nanesite na kremu od čokolade te poravnajte lopaticom. Maslac pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte kesten-pire i konjak.
  9. Kremom napunite slastičarsku vrećicu pa je istisnite na tortu. Ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte