priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Maslac pjenasto izradite sa šećerom i jajetom,
    a zatim umiješajte brašno pomiješano s bademima.
  2. Biskvitnu smjesu razmažite u namašćeni kalup za torte (promjera 24 cm), stavite je u pećnicu i pecite otprilike 20 min.
  3. Kad je pečen, biskvit izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki za kolače.
  4. Kruške ogulite, odstranite im koštice i narežite ih na tanke ploške pa ih propirjajte u loncu s polovicom šećera.
  5. Sada razmutite prašak za puding sa 4 žlice soka od krušaka, a ostatak soka stavite u lonac i zakuhajte s vinom.
  6. U provrelu tekućinu uz miješanje dodajte razmućeni puding i drugu polovicu šećera te je pustite da još jednom prokuha.
  7. Oko hladnog biskvita zatvorite čisti obruč kalupa za tortu te po njemu lijepo složite ocijeđene kruške. Po voću rasporedite još vruću puding-kremu.
  8. Ostavite tortu 2 h da se posve ohladi. Stucite slatko vrhnje i premažite tortu šlagom. Gotovu glazuru istisnite po šlagu u obliku šara. Na kraju uklonite okvir kalupa.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte