priprema

  1. Sve kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje te ih smrvite. Maslac rastopite i zamijesite s keksima i vanilin šećerom.
  2. Dno kalupa za tortu (promjera 26 cm) obložite papirom za pečenje. Smjesu prstima utisnite na dno te stavite u hladnjak.
  3. Želatinu ostavite u hladnoj vodi 5 minuta da omekša. Pomiješajte svježi sir, mascarpone, šećer u prahu i višnjevaču.
  4. Limete operite vrućom vodom i posušite. Dvjema naribajte koru pa istisnite sok iz svih. Želatinu rastopite pa ulijte sok od limete.
  5. Potom umiješajte 4-5 žlica kreme od sira, a potom u to dodajte preostalu kremu od sira. Stucite šlag od vrhnja te zajedno s korom od limete umiješajte u kremu od sira.
  6. Smjesu raspodijelite po biskvitu i zagladite je. Kolač pokrijte i ostavite u hladnjaku tri sata.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte