priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Mikserom miksajte šećer i jaja oko 5 min. Potom kuhačom primiješajte brašno, gustin i prašak za pecivo.
  2. Ulijte tijesto u kalup (ø 26 cm) kojem ste papirom za pečenje prekrili dno, zagladite ga i pecite u zagrijanoj pećnici 15 min.
  3. Nakon toga tijesto izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače. Zakuhajte sirup od malina sa 300 ml vode.
  4. Razmutite instant- preljev i šećer u 4 žlice hladne vode, ulijte u kipući sirup, maknite s vatre i miješajte dok se malo ne ohladi. Potom dodajte zamrznute maline.
  5. Oko tijesta stavite obruč za torte, razmažite smjesu s malinama te ostavite u hladnjaku 1 sat.
  6. Prije posluživanja u crème fraîche umiješajte vanilin šećer i učvršćivač.
  7. S torte maknite obruč, premažite je s crème fraîche, pokapajte medom te ako želite ukrasite malinama. Kolač odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte