priprema

  1. Obložite dno kalupa za tortu (promjera 24 cm) papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Stavite kakao u 100 ml kipuće vode i miješajte dok ne dobijete glatku masu. Miješajte pjenasto jaja i šećer 10 minuta. Pažljivo umiješajte kakao smjesu.
  3. Prosijte brašno i šećer u prahu te dodajte u gornju smjesu. Tijesto ulijte u kalup, poravnajte i pecite 60 min. Prije kraja pečenja možete ga pokriti folijom.
  4. Biskvit izvadite iz pećnice, ostavite da se hladi 5 minuta. Izvadite iz kalupa i stavite na rešetku. Kad se kolač ohladi, maknite papir za pečenje, prerežite biskvit vodoravno tri puta.
  5. Ocijedite mango i sačuvajte tekućinu. Izmiksajte ¼ manga. 3 velike žlice tekućine izmiješajte sa škrobnim brašnom da dobijete glatku smjesu.
  6. Pire zagrijte sa 1 velikom žlicom šećera i umiješajte škrobno brašno. Ostatak manga narežite na komadiće. Vrhnje istucite čvrsto s učvršćivačem, 1/5 stavite na stranu.
  7. Preostalo tučeno vrhnje pomiješajte s mangom. Najdonji list torte stavite na podlogu za tortu, oko njega stavite obruč za tortu. 1/3 kreme razmažite po biskvitu.
  8. Taj postupak ponovite 2 puta. Tortu pokrijte četvrtom podlogom i premažite ostatkom tučenoga vrhnja. Na kraju na to ravnomjerno rasporedite pire od manga.
  9. Tortu od čokolade i manga držite na hladnome mjestu do posluživanja.
  10. Prije posluživanja ukrasite je mangom, komadićima čokolade i narom ili bobičastim voćem po želji. Po želji ukrasite i kokosovim brašnom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte