priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pjenasto stucite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i narančinom koricom pa umiješajte mrkvu i bademe.
  2. Posebno pomiješajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo te ih umiješajte u gornju smjesu.
  3. Izlijte smjesu u kalup za torte promjera 26 cm čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite oko 40 min.
  4. Malo prije kraja pečenja prekrijte biskvit aluminijskom folijom. Ohladite pečeni biskvit na rešetki za kolače i potom ga prerežite u dva lista.
  5. Stucite slatko vrhnje u čvrst šlag sa sirupom od naranče i želatinom , premažite donji list biskvita kremom pa stavite gornji.
  6. Prosijte 200 g šećera u prahu i umiješajte ga s limunovim sokom u gustu tekuću glazuru, koju ćete po želji dodatno obojiti s nekoliko kapi boje za kolače.
  7. Tortu prelijte glazurom i odmah polijepite listiće badema po rubu. Ostavite glazuru da se stisne.
  8. Umijesite marcipan s preostalim šećerom u prahu i nekoliko kapi boje za kolače. Od te mase oblikujte mrkvice koje ćete poslagati po torti.
  9. Površinu torte možete ukrasiti i narezanim pistacijama, šarenim bombonima od badema ili keksićima od prhkog tijesta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte