PRIPREMA

  1. Za kremu od oraha, orahe prelijte s malo kipućeg mlijeka, dodajte šećer u prahu, maslac i rum.
  2. Za kremu od čokolade, skuhajte na pari jaja, šećer i čokoladu. U sasvim ohlađenu smjesu umiješajte margarin.
  3. Za biskvit, dugo tucite žumanca sa šećerom i 10 žlica mlake vode. Umiješajte brašno, orahe, prašak za pecivo i na kraju snijeg od bjelanaca.
  4. Ulijte u namašćen i brašnom posut kalup. Stavite u dobro zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko jedan sat.
  5. Kad biskvit bude gotov, prerežite ga na tri dijela (lista), svaki namočite mlijekom i rumom. Jedan list premažite kremom od oraha, a dva lista kremom od čokolade.
  6. Tortu izvana prelijte glazurom od čokolade, te po želji, ukrasite rastopljenom bijelom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte