priprema

  1. Pomiješajte u glatku smjesu brašno, mlijeko, 3 jaja i vanilin šećer. Po 1/8 tijesta ulijte u teflonsku tavu (promjera 25 cm) s malo vrućeg masla te pržite 1 minutu.
  2. Okrenite palačinku te je pržite još 30 sekundi. Na taj način ispržite još 7 palačinki.
  3. Maslac od kokosa rastopite u loncu. Nasjeckajte 150 g čokolade pa je umiješajte u masnoću zajedno s 4 jaja, 200 šećera, korom i likerom od naranče.
  4. Miješajući, kratko zakuhajte pa maknite sa štednjaka. Ostavite u posudi da se ohladi kako biste mogli premazati palačinke.
  5. Zatim premažite palačinke kremom od čokolade pa ih poslažite jednu na drugu (završite s palačinkom). Opteretite pa stavite na sat vremena u hladnjak.
  6. Za glazuru najprije zakuhajte vrhnje i maslac. Maknite lonac sa štednjaka, nasjeckajte preostalu čokoladu pa rastopite u vrhnju. Ostavite da se malo ohladi.
  7. Zakuhajte 50 ml vode i 50 g šećera, a zatim to umiješajte u smjesu.
  8. S pomoću kalupa (promjera 9 cm) izrežite tri tortice, stavite ih na kuhinjsku rešetku pa premažite glazurom.
  9. Stavite na sat vremena u hladnjak pa svaku narežite na 8 komada.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte