priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite bjelanca u snijeg te pri tome uspite 100 g šećera.
  2. Najprije umiješajte brašno, potom škrob pa prašak za pecivo. Stavite u namašćeni kalup (promjera 26 cm), pecite 20-25 minuta pa ostavite da se ohladi.
  3. Očistite maline, 350 g izmiksajte zajedno sa 2-3 žlice vode, a potom propasirajte kroz sito. Omekšajte želatinu.
  4. Pomiješajte sir, vanilin šećer, pire od malina i 100 g šećera.
  5. Istisnite želatinu, rastopite je te pomiješajte sa 3 žlice kreme. Umiješajte u kremu pa stavite na 30 minuta u hladnjak. Stucite 400 g vrhnja u šlag. Kad krema počne želirati, umiješajte šlag.
  6. Prerežite vodoravno biskvit. Donji dio stavite u prsten za tortu te po njemu raspodijelite pola preostalih malina. Premažite ih kremom.
  7. Stavite na kremu gornji biskvit pa tortu stavite na 4 sata u hladnjak. Stucite preostalih 100 g vrhnja u šlag, istisnite ukrasno po torti te ukrasite preostalim malinama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte