priprema

  1. Kekse sameljite ili dio po dio usitnite u vrećici valjkom za tijesto pa ih izmiješajte
    s maslacem u jednoličnu smjesu.
  2. Rasporedite je po dnu kalupa za tortu (ø 26 cm) obloženog papirom za pečenje i dobro utisnite oblikujući malo povišeni rub. Ostavite podlogu 60 minuta u hladnjaku.
  3. Namočite želatinu da omekša. U međuvremenu izmiksajte svježi sir s vanilin šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu.
  4. Omekšalu želatinu izvadite iz vode i tako je otopite u lončići na tihoj vatri. U nju prvo umiješajte 2 žlice kreme od sira, a potom sve zajedno umiješajte u ostatak.
  5. Čim se krema počne želirati, umiješajte u nju tučeno slatko vrhnje, premažite podlogu od keksa i ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.
  6. Mango ogulite, prerežite popola pa meso u tankim kriškama izrežite s koštice. Po ohlađenoj torti lepezasto složite kriške manga oblikujući cvijet.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte