PRIPREMA

  1. Koristite li zamrznute borovnice, stavite ih u cjedilo i ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrznu.
  2. Za podlogu kolača stavite žitne pahuljice u čvršću plastičnu vrećicu pa ih izmrvite valjkom za tijesto. Izmiješajte ih s omekšalim maslacem i natisnite rukama po dnu te uz stijenke malog kalupa za torte (promjera 24 cm). Poravnajte ih navlaženom žlicom.
  3. Za nadjev izmiješajte svježi sir s jogurtom, šećerom u prahu i limunovim sokom. Namočite želatinu da omekša, ocijedite i otopite na laganoj vatri.
  4. Pomiješajte nekoliko žlica kreme sa želatinom, a zatim sve skupa umiješajte u ostatak kreme od sira.
  5. Premjestite je u hladnjak i, čim se masa počne želirati, umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  6. Razmažite kremu u kalup preko podloge od pahuljica pa ostavite tortu oko 4 sata u hladnjaku da se stisne. Nakon toga izvadite je iz kalupa i stavite na pladanj za torte.
  7. Koristite li svježe borovnice, očistite ih i po želji narežite na manje komade, a odmrznuto borovnice iz ledenice oprezno potapkajte kuhinjskim papirom.
  8. Poslažite ih po torti te pažljivo prelijte preljevom koji ste umutili od instant-praha, 40 g šećera i voćnog soka prema uputi na vrećici. Tortu možete poslužiti kad se preljev stisne.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte