priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca, sol i 90 g šećera istucite u čvrsti snijeg. Umiješajte 3 žumanca.
  2. Pomiješajte 1 vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, dodajte u smjesu s jajima i nježno promiješajte.
  3. Smjesu prelijte u okrugli kalup (promjera 20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta. Izvadite tijesto iz kalupa i ohladite na rešetki.
  4. Namočite želatinu. Na vodenoj kupelji tucite 3 žumanca, 100 g šećera, 1 vanilin šećer i limunovu koricu i sok.
  5. Zakuhajte mlijeko pa ga ulijte u smjesu. Miješajte na kupelji dok ne dobijete gustu kremu. Maknite s vatre. Istisnite želatinu i otopite je uz miješanje.
  6. Protisnite kremu kroz cjedilo i ohladite miješajući. Umiješajte sir. Istucite vrhnje i umiješajte. Jagode operite, očistite i posušite.
  7. Tijesto prepolovite tako da dobijete dva sloja. Donji sloj vratite u kalup. Prepolovite 10 do 12 velikih jagoda te ih poslažite prerezanom stranom uz rub kalupa.
  8. Ostale jagode raspodijelite po cijelom tijestu. Jagode prelijte kremom od sira pa sve pokrijte drugim slojem tijesta, lagano pritisnite. Ohladite preko noći.
  9. Po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte