priprema

  1. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje te fino smrvite valjkom za tijesto. Dodajte omekšali maslac te dobro zamijesite.
  2. Obložite dno kalupa (promjera 26 cm) papirom za pečenje. Stavite na to smjesu od keksa, jednakomjerno raspodijelite po dnu, pritisnite i stavite u hladnjak.
  3. Stucite vrhnje i oko 20 g šećera pa stavite u hladnjak. Pomiješajte svježi sir, sok od limuna i 80 g šećera.
  4. Pomiješajte u loncu mlijeko i agar agar pa zakuhajte. Maknite sa štednjaka, dodajte 2 žlice smjese od sira te dobro promiješajte.
  5. Dodajte mješavinu preostaloj smjesi od sira te odmah umiješajte. Potom umiješajte šlag. Pripremite jagode pa ih narežite.
  6. Stavite pola kreme na biskvit, te po kremi raspodijelite jagode. Premažite ostatkom kreme te zagladite.
  7. Ostavite tortu oko 4 sata u hladnjaku da se stisne. Prije posluživanja ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte