priprema

  1. Umijesite tijesto od brašna, 75 g šećera, badema, sjemenki vanilije, maslaca i soli, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Odvojite 2/3 tijesta pa ga na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljajte u krug te njime obložite namašćeni kalup za torte promjera 28 cm.
  3. Poslažite po tijestu ocijeđene marelice, zaobljenom stranom prema gore. Za nadjev operite limun vrućom vodom, obrišite ga i naribajte mu koricu, pa mu iscijedite sok.
  4. Izmiješajte svježi sir, jaja, žumanca, limunov sok, koricu i slatko vrhnje u zdjeli. Posebno izmiješajte preostalih 200 g šećera sa škrobom te umiješajte u sir.
  5. Marelice premažite kremom. Pecite kolač oko 40 min u prethodno zagrijanoj pećnici.
  6. Razvaljajte ostatak tijesta, izrežite ga na trake i rešetkasto posložite po torti, pa je pecite još 30-ak min.
  7. Kad je pečena, oslobodite je iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače. Prije posluživanja možete je posuti šećerom u prahu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte