priprema

  1. Zamrznute višnje podijelite na 2/3 i 1/3. U 2/3 dodajte 4 žlice šećera pa ostavite da se višnje počnu topiti i puštati sok.
  2. Trećinu višanja sameljite, dodajte joj 2 žlice šećera i ostavite sa strane. Sir sobne temperature pomiješajte s medom i keksima.
  3. Dobivenu masu dobro utisnite na dno okruglog kalupa s rasklopivim obručem promjera 26 cm.
  4. Unutrašnji rub kalupa namažite maslacem pa obložite masnim papirom. Mikserom izmiksajte sir i šećer u prahu. Posebno stucite 500 ml slatkog vrhnja pa dodajte siru.
  5. Vrećicu želatine pripremite prema uputi (želatinu prelijte s 4-5 žlica hladne vode, pa kad nabubri, lagano je zagrijavajte dok se sve mrvice ne istope) i dodajte u smjesu. Ulijte sok od limuna.
  6. Bijelu kremu rasporedite po podlozi od keksa i ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se stisne.Višnje (veći dio), zajedno sa sokom koji su pustile, prokuhajte.
  7. Ako nisu pustile puno soka, dodajte im malo vode (50-100 ml). Želatinu pripremite prema uputi na vrećici pa je dodajte višnjama.
  8. Prelijte preko nadjeva i ostavite još jedan sat da se stisne.
  9. Od samljevenih višanja pripremite preljev – kuhajte 10-ak minuta, dodajte žličicu gustina, pa nastavite kuhati uz miješanje još nekoliko minuta (dok se ne počne zgušnjavati).
  10. Neposredno prije posluživanja svaku narezanu krišku prelijte s malo preljeva.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte