priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte s 2 žlice vruće vode.
  2. Dok miksate, polako dodajte šećer i limunovu koricu. Sve zajedno izmiksajte u gustu pjenastu kremu.
  3. Od bjelanjaka i soli istucite čvrst snijeg pa ga umiješajte u kremu od žumanjaka. U smjesu prosijte brašno i škrobno brašno pa pažljivo umiješajte.
  4. Ulijte smjesu u namašćeni okrugli kalup i pecite oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
  5. Za kremu odvojite bjelanjke od žumanjaka. Namočite želatinu.
  6. Izmiksajte sir sa žumanjcima, vanilin šećerom, limunovim sokom i koricom, šećerom, sladilom i mineralnom vodom.
  7. Rastopljenu želatinu umiješajte u kremu i ostavite da se ohladi. Istucite 3 bjelanjka s malo soli pa lagano umiješajte u kremu.
  8. Rasporedite je po bisvitu i stavite u hladnjak na 4 sata. Maknite kalup i ukrasite nasjeckanim voćem po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte