priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pjenasto istucite jaja s 4 žlice vruće vode, šećerom i cimetom.
  2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih postupno umiješajte u smjesu.
  3. Okruglom kalupu za torte namastite dno. Ulijte biskvit i pecite oko 35 minuta. Izvadite iz kalupa, ostavite da se ohladi pa vodoravno prerežite.
  4. Šljive narežite na ploškice. Zakuhajte 150 ml vode i 20 ml rakije pa umiješajte šećer.
  5. Pomiješajte škrobnog brašno s preostalom rakijom i malo vode te umiješajte u vruću tekućinu. Zatim dodajte narezane šljive  još jednom prokuhajte.
  6. Donji sloj biskvita stavite na pladanj pa rubove zatvorite kalupom za torte. Premažite vrućim šljivama, poklopite drugim biskvitom i lagano pritisnite.
  7. Izmiksajte mascarpone s 50 g šećera, a zatim umiješajte nasjeckane orahe. Istucite vrhnje s učvršćivačem za šlag pa lagano umiješajte u kremu.
  8. Tortu premažite kremom i stavite u hladnjak.
  9. Skinite okvir kalupa pa rubove torte pospite bademima. Napravite čvrst šlag pa pomoću slastičarske šprice ukrasite tortu.
  10. Oprane šljive narežite na ploškice i poslažite po torti.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte