priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stucite jaja, sol, 175 g šećera i cimet. Prosijte po tome brašno te umiješajte.
  2. Pecite u kalupu obloženom papirom za pečenje (promjera 26 cm) 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi pa razdijelite na tri biskvita.
  3. Prerežite šljive, otklonite koštice pa voće usitnite (osim osam polovica). Zakuhajte kockice šljiva, 40 g šećera i sok od jabuka.
  4. Ocijedite, tekućinu sačuvajte te ostavite da se ohladi. Zakuhajte 500 ml tekućine i prašak za preljev. Pomiješajte 2/3 te mješavine s kockicama šljiva.
  5. Stavite donji biskvit u prsten za tortu, na to stavite kompot pa ostavite da se ohladi.
  6. Pomiješajte svježi sir, sok od limuna, kremasti sir, 20 g šećera i preostali preljev pa ohladite. Stucite vrhnje i učvršćivač u šlag pa 150 ml umiješajte u kremu.
  7. Premažite 1/3 kreme po kompotu. Preostale biskvite i kremu naizmjenično poslažite jedno na drugo.
  8. Premažite sve preostalim šlagom, stavite na 2 sata u hladnjak pa ukrasite krokantom i polovicama šljiva.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte