priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dok se ona grije, odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite snijeg od bjelanaca i 3 žlice vode.
  2. Postupno dodajte 100 g šećera i miksajte dok se šećer ne otopi. Tada primiješajte žumanca.
  3. Posebno pomiješajte brašno, škrob i žličicu praška za pecivo, prosijte ga preko smjese od jaja i sve dobro izmiješajte.
  4. Biskvitnu smjesu potom izlijte u kalup za tortu (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite je u pećnici 25-30 min. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.
  5. Zakuhajte mlijeko, uspite rižu te je uz povremeno miješanje kuhajte 25 min na tihoj vatri. Tada primiješajte preostalih 150 g šećera i ostavite rižu da se malo ohladi.
  6. Želatinu omekšajte u vodi, otopite i umiješajte u još toplu rižu. Čim se smjesa počne želirati, primiješajte slatko vrhnje stučeno sa učvršćivačem.
  7. Hladni biskvit stavite na pladanj, oko njega zatvorite okvir kalupa za tortu, u jednoličnom sloju premažite ga kremom od riže te ostavite tortu u hladnjaku 8 sati, najbolje tijekom noći.
  8. Voće otopite, malo posušite i složite po torti pa preko njega prelijte preljev pripremljen sa sokom od malina i 100 ml vode. Ostavite tortu u hladnjaku 60 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte