Integralne kekse stavite u čvršću plastičnu vrećicu pa ih smrvite u sitne mrvice prolazeći preko njih valjkom za tijesto.
U loncu otopite maslac pa umiješajte izmrvljene kekse i 75 g šećera. Smjesu potom natisnite na dno kalupa za tortu (ø 26 cm) obloženog papirom za pečenje oblikujući rub visine 2 cm.
Podlogu za tortu ostavite 30 min u hladnjaku. Breskve iz kompota ocijedite i sačuvajte sok. Narežite 1/3 voća na veće kocke, a ostatak na kriške pa sve stavite na stranu.
Od sačuvanog soka od kompota odmjerite 150 ml pa ga stavite u lončić zajedno sa 150 ml vode, 2 žlice sirupa, 60 g šećera i 3 paketića preljeva te ostavite da prokuha.
U preljev postupno umiješajte svježi sir i, kad se smjesa počne želirati, primiješajte i tučeno slatko vrhnje.
Stisnutu podlogu izvadite iz hladnjaka, premažite je polovicom kreme pa po njoj složite kockice bresaka. Iznad toga stavite ostatak kreme i zagladite je.
Ostavite tortu 3 h u hladnjaku da se krema stisne.
Od ostatka soka od kompota odmjerite 200 ml (po potrebi dodajte malo vode do potrebne količine) pa s preostalim šećerom i sirupom pripremite zadnji preljev.
Kad odstoji 1 minutu, premažite ga po torti, a zatim gore posložite kriške breskve. Stavite tortu u hladnjak da se stisne.
Prije posluživanja tortu oslobodite iz kalupa i premjestite je na pladanj.