Pećnicu upalite da se zagrije na 180 stupnjeva. Razbijte jaja i odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite čvrsti šlag od bjelanaca i prstohvata soli.
Žumanca izmiksajte u pjenu sa 4 žlice vruće vode, a potom umiksajte šećer i aromu limuna.
Istresite na pjenu snijeg od bjelanaca, prosijte na to brašno i škrob pa sve izmiješajte kuhačom ili lopaticom.
Dno kalupa (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte biskvit pa ga pecite 25-30 min. Kad se ohladi, prerežite ga. Želatinu namočite u malo vode da omekša.
Za to vrijeme jagode očistite, oplahnite i narežite na ploške te posebno izmiksajte sir, jogurt, sok od limuna, šećer i vanilin šećer tako da dobijete kremu.
Omekšalu želatinu rastopite na laganoj vatri pa je umiješajte u kremu i ostavite je 20 min u hladnjaku.
U međuvremenu izmiksajte šlag od slatkog vrhnja pa ga umiješajte kuhačom u kremu čim se počne želirati. Oko donjeg lista stavite obruč kalupa.
Premažite biskvit sa 1 cm kreme, posložite na kremu 1/3 jagoda, pokrijte 2. listom i premažite ostatkom kreme. Na kremu poslažite preostale jagode.
Pripremite preljev sa šećerom prema uputi na vrećici, prelijte tortu te je ostavite u hladnjaku 3 sata.