priprema

  1. Sameljite dvopek u multipraktiku ili razmrvite valjkom za tijesto u plastičnoj vrećici pa dobivene mrvice promijesite s maslacem.
  2. Na okrugli pladanj postavite obruč kalupa za tortu te u nj natisnite smjesu od mrvica da dobijete podlogu. Stavite je u hladnjak.
  3. U međuvremenu namočite želatinu za nadjev da omekša. Izmiješajte svježi sir sa sirupom te u nj umiješajte ocijeđenu i otopljenu želatinu.
  4. Posebno stucite slatko vrhnje s vanilin šećerom pa šlag umiješajte u kremu od sira.
  5. Potom razmažite kremu po ohlađenoj podlozi u kalupu, zagladite površinu pa tortu ostavite 4 sata u hladnjaku da se stisne. Operite i očistite ribiz.
  6. Nakon toga izmiješajte sok od ribiza ili brusnica sa sokom od limuna, šećerom i praškom za preljev te ga prokuhajte uz miješanje.
  7. Po torti rasporedite oprane i osušene ribize. Kada se malo ohladi, stavite preljev na tortu. Ostavite je još 2 sata u hladnjaku.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte