priprema

  1. Izmiksajte bjelanca sa šećerom. Dodajte žumanca i ponovno sve izmiksajte. Na kraju dodajte brašno i kakao te izmiksajte.
  2. Tijesto izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (promjera 22 cm). Pecite na 160 stupnjeva 45 minuta. Pečeno tijesto ohladite u kalupu, a zatim ga izvadite.
  3. Narežite tijesto na tri sloja. Zakuhajte mlijeko, dodajte šećer, skuhajte gust puding i ohladite uz neprestano miješanje.
  4. Izmiksajte ohlađeni puding pa dodajte omekšali maslac te sve miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
  5. Podijelite kremu na dva dijela, u jednu polovicu dodajte liker, a u drugu otopljenu čokoladu. Donje tijesto premažite džemom od kupina i s malo čokoladne kreme.
  6. Pokrijte sljedećim slojem koji premažite kremom s likerom. Poklopite kremu i trećim slojem pa cijelu tortu premažite čokoladnom kremom.
  7. Tortu stavite u hladnjak i ohladite. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, a bočno je ukrasite kokosovim mrvicama.
  8. Preostalim kremama i čokoladnim ukrasima do kraja ukrasite tortu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte