priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite snijeg od bjelanaca i 40 g šećera. Potom stucite žumanca, preostali šećer i vanilin šećer.
  2. Stavite na to snijeg. Izmiješajte s oba brašna te s praškom za pecivo. Pecite u kalupu (promjera 26 cm) 25-30 minuta.
  3. Omekšajte želatinu. Pomiješajte svježi sir, jogurt, šećer i koricu. Ugrijte bobice, osim 2 žlice. Ugrijane bobice izmiksajte.
  4. U tome rastopite želatinu, umiješajte pa stavite na 30 minuta u hladnjak. Stucite šlag od 200 g vrhnja pa umiješajte.
  5. Prerežite biskvit na 3 dijela. Premažite ih kremom i složite tortu. Potom stavite na 4 sata u hladnjak.
  6. Zakuhajte preljev, sok i preostale bobice. Stavite na tortu pa na sat vremena prebacite u hladnjak. Stucite 200 g vrhnja s učvršćivačem pa premažite rub torte.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte