priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Naribajte marcipan te ga miksajte s maslacem, kristal i vanilin šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu.
  2. Potom umiksajte jedno po jedno jaje i sok od limuna. Posebno izmiješajte brašno, prašak za pecivo i lješnjake pa smjesu primiješajte tijestu.
  3. Ulijte ga u namašćeni okrugli kalup, pecite 25 minuta pa izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
  4. Dunje ogulite, očistite i narežite na kriške, zakuhajte s 20 g šećera u soku od naranče, smanjite vatru i ostavite da lagano vrije 15 minuta.
  5. Ocijedite ih i sačuvajte tekućinu za pripremu preljeva. Ostavite ih da se ohlade. Želatinu namočite u vodu. Izmiksajte jogurt, vanilin šećer i preostali šećer.
  6. Ocijedite želatinu, rastopite je na laganoj vatri pa primiješajte 2 žlice kreme s jogurtom. U ostatak kreme umiješajte tu smjesu pa je stavite u hladnjak.
  7. Kad se počne želirati, stucite šlag i umiješajte. Oko podloge stavite obruč za tortu, rasporedite 1/3 dunja, premažite kremom i ostavite u hladnjaku 3 sata.
  8. Zatim maknite obruč pa tortu ukrasite ostatkom dunja.
  9. Pripremite preljev prema uputama na pakiranju s tekućinom od dunja, premažite tortu te je ostavite u hladnjaku još sat vremena.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte