priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite okrugli kalup (promjera 26 cm) ili obložite papirom za pečenje.
  2. Operite jabuke vrućom vodom, posušite, raščetvorite, uklonite koštice te svaku narežite na komadiće. Pomiješajte jabuke sa sokom od limuna da ne posmeđe.
  3. Stavite meki maslac i šećer u posudu te pjenasto izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje tako da svako jaje miksate najmanje dvije minute.
  4. Umiješajte cimet, brašno i prašak za pecivo. Polako kuhačom umiješajte jabuke i sve lješnjake.
  5. Stavite tijesto u pripremljeni okrugli kalup, zagladite i pecite oko sat vremena.
  6. Izvadite kolač, ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki te prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte