priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite okrugli kalup (promjera 24 cm). Odvojite bjelanca od žumanaca. Pjenasto stucite žumanca, šećer i vanilin šećer.
  2. Stucite bjelanca u snijeg pa dodajte žumancima i šećeru. Po tome prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao te umiješajte s orasima. Pecite oko 45 minuta.
  3. Donji biskvit nakapajte likerom. Stucite vrhnje u šlag. Omekšajte želatinu. Pomiješajte mascarpone, espresso, šećer i liker.
  4. Istisnite želatinu, rastopite pa umiješajte. Umiješajte i šlag. Pola premažite po donjem biskvitu, stavite na to drugi biskvit.
  5. Na laganoj vatri rastopite čokoladu i prelijte je preko torte. Ukrasite nesjeckanim orasima i ostatkom kreme. Torta mora biti najmanje 3 sata u hladnjaku.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte