priprema

  1. Žumanca pjenasto stucite s vodom, dodajte 70 g šećera, vanilin šećer i sol. Sve umutite u gustu kremu. S preostalim šećerom od bjelanaca stucite čvrst snijeg.
  2. Trećinu snijega od bjelanaca umiješajte u smjesu od žumanaca. Dodajte brašno i prašak za pecivo te na kraju ostatak snijega od bjelanaca.
  3. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje te u njega ulijte smjesu i pecite na 175 stupnjeva 25 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
  4. Za kremu želatinu pripremite prema uputi na vrećici. Naranče ogulite, podijelite na kriške te očistite od opni.
  5. Jogurt, liker, šećer i vanilin šećer dobro promiješajte, umiješajte prohlađenu želatinu pa ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko pola sata.
  6. Čim se smjesa od jogurta i želatine počne zgušnjavati, pomiješajte je s čvrsto stučenim slatkim vrhnjem.
  7. U polovinu te smjese dodajte naranče, a u drugu polovinu čokoladu rastopljenu na pari.
  8. Biskvit prerežite na tri lista. Donji list premažite kremom s narančom pa prekrijte srednjim listom.
  9. Njega pak premažite kremom s čokoladom, a na nju stavite gornji list. Tortu ostavite u hladnjaku 4 sata.
  10. Potom čvrsto stucite 4 dl vrhnja za šlag, dodajte kremfiks pa s ¾ te smjese premažite cijelu tortu.
  11. Ostatak šlaga stavite u štrcaljku za dekoriranje pa istisnite ružice. Ukrasite bademima, naribanom čokoladom i kriškama naranče.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte