priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac otopite, čokoladu nasjeckajte.
  2. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte čokoladu i maslac.
  3. Ulijte u namašćeni okrugli kalup za torte i pecite oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice, pažljivo istresite biskvit i ostavite da se ohladi.
  4. Očišćene kruške kratko prokuhajte i ocijedite pa narežite na ploškice ili kockice. Lagano popržite lješnjake na suho pa ostavite da se ohlade.
  5. Želatinu namočite u hladnoj vodi. Svježi sir pomiješajte sa šećerom i 3 žlice limunova soka pa umiješajte želatinu.
  6. Umiješajte lješnjake i kruške pa sve stavite u hladnjak na oko pola sata. Istucite šlag od slatkog vrhnja pa polovicu umiješajte u kremu. Ostatak stavite u hladnjak.
  7. Prerežite biskvit i jedan sloj stavite u kalup za torte. Premažite kremom, poklopite drugim biskvitom i odložite u hladnjak na nekoliko sati.
  8. Premažite tortu šlagom pa ukrasite krupno naribanom čokoladom, ploškicama kruške i cvjetićima šlaga.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte