PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Brašno prosijte sa solju i praškom za pecivo. Od toga odvojite žlicu i time pospite bobice. Ostavite sa strane.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, mlijeko i limunovu koricu.
  3. U posudu za miksanje stavite maslac obje vrste šećera te miksajte dok ne dobijete rahlu svijetlu smjesu, otprilike 5 minuta.
  4. Umiješajte jedno po jedno jaje; svako dobro umiješajte prije dodavanja sljedećeg. Naizmjence – počevši i završavajući dodavanjem brašna – umiješajte brašno i mješavinu s vrhnjem. Miješajte tek toliko da se sastojci povežu.
  5. Pažljivo umiješajte pobrašnjene bobice. Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu (promjera 24 cm ako želite višu tortu, odnosno 26 cm ako želite da bude niža) pa poravnajte površinu.
  6. Pecite 30 do 45 minuta, ovisno o veličini kalupa. Ostavite da se 10-ak minuta hladi u kalupu, pa izvadite na rešetku i ohladite do kraja.
  7. Ohlađeni kolač prerežite na dva lista pa donji premažite razmućenim džemom te na njega stavite preostali komad biskvita.
  8. Prašak za šlag pjenu stucite prema uputi na pakiranju tako da upotrijebite nešto manje mlijeka ili vode kako bi šlag bio posebno čvrst. Pritom umiješajte naribanu limunovu koricu.
  9. Stučenim šlagom izvana premažite tortu pa je ukrasite svježim bobicama.

Preporučujemo

Komentari

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte