priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Pjenasto izmiksajte žumanca s 230 g šećera.
  2. Izmiješajte orahe, brašno i mrvice dvopeka pa sve zajedno umiješajte u pjenu od žumanca i šećera. Na kraju umiješajte zrnca vanilije i rum.
  3. Stucite bjelanca s ostatkom šećera pa snijeg primiješajte kuhačom u tijesto. Ulijte ga u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje, zagladite i pecite 60 minuta.
  4. Nakon pečenja odvojite rub od kalupa, a biskvit ostavite da se ohladi.
  5. Za nadjev stucite šlag od vrhnja, učvršćivač za šlag i šećera. Na kraju kuhačom umiješajte rum.
  6. Kolač prerežite vodoravno, nadjenite polovicom kreme, a ostatkom ga premažite. Pospite nasjeckanim lješnjacima ili orasima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte