priprema

  1. Rastopite maslac u loncu na srednje jakoj vatri. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje, izvaljajte drvenim valjkom za tijesto te fino smrvite.
  2. Dobro zamijesite mrvice i maslac u posudi. Pritisnite na dno namašćenog ili papirom za pečenje obloženog kalupa (promjera 26 cm) kao biskvit.
  3. Operite grožđe, posušite, natrgajte bobice i prerežite te po želji uklonite koštice. Omekšajte želatinu. Izmiksajte svježi sir s jogurtom, sokom od limuna i šećerom.
  4. Istisnite želatinu, rastopite je te pomiješajte s 3 žlice smjese od sira. Potom umiješajte u preostalu kremu od sira te umiješajte oko 2/3 grožđa.
  5. Namažite kremu na biskvit te zagladite. Stavite tortu na najmanje 4 sata u hladnjak. Prije posluživanja po želji ukrasite preostalim grožđem i listićima metvice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte